Veli ÖğretmeniYoutube Veli Öğretmeni Kanalını Takip Edin :=)

2015 YLSY Tercihlerinin Alınması

2015 YLSY kapsamında sözlü sınava girip başarılı olan adayların kurum kontenjanı tercihi işlemleri 13 Ekim 2015 tarihi itibariyle başlamıştır. Kontenjanlara yerleştirme işlemleri, adayların tercihleri doğrultusunda ve YLSY puanı üstünlüğüne göre ÖSYM tarafından (http://www.osym.gov.tr) 13-19 Ekim 2015 tarihleri arasında yapılacaktır. Sözlü sınav sonucunda YLSY (yerleştirme) puanı 70 ve üzeri olan adayların, 2015 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzunu dikkatle inceleyerek sözlü sınava girdikleri lisansüstü öğrenim grubundaki kurum kontenjanlarını  tercih etmeleri gerekmektedir.  Tercih yapmayan öğrenciler herhangi bir kontenjana yerleştirilmeyecektir. Bu nedenle sözlü sınavda başarılı olan adayların, ilgili alanda sadece bir kontenjan bile olsa mutlaka tercihte bulunmaları gerekmektedir.

              Tercih işlemlerinde dikkat edilecek hususlar:

        YLSY puanı 70 ve üzeri olan adaylar, 2015 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzunda yer alan Tablo 2’de sözlü sınava girdikleri Lisansüstü Öğrenim Grubu alanının karşısında yer alan Adına Öğrenim Görülecek Kurumlar kontenjanlarından en fazla 30 (otuz) tercih yapabilecektir.

              Adaylar YLSY puanı üstünlüğüne göre tercih ettikleri kontenjanlara yerleştirileceklerdir. Bazı gruplar için kontenjan sayısından daha fazla aday 70 ve üzeri puan alarak başarılı olmuştur. Bu durumda hangi adayın hangi kontenjanı tercih edeceği veya  tüm tercih haklarını kullanıp kullanmayacağı bilinmediğinden, başarılı olan adayların alanlarında var olan tercih haklarının tamamını kullanmaları bir kontenjana yerleştirilme ihtimallerini artıracaktır.

      Adaylar, tercih edecekleri kurumların karşısında belirtilen alanda lisansüstü öğrenim görmek zorundadırlar. Bu nedenle adayların, adına öğrenim görülecek kurum tercihi yaparken tercih edecekleri kurumun karşısında yer alan yurt dışında öğrenim görülecek alanlar sütununa da dikkat etmeleri gerekmektedir.

               Adaylara duyurulur.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir