Veli ÖğretmeniYoutube Veli Öğretmeni Kanalını Takip Edin :=)

TEOG Sınavı İlk Gün Değerlendirmesi (25 Kasım 2015)

Milyonlarca öğrencinin ileriye dönük olarak, geleceğini ve hayatını belirleyecek olan diye nitelendirilen nam-ı diğer Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı bugün milyonlarca öğrencinin katılımı ile saat 09.00’da başlayıp 12.00’da üç oturum sonucunda bitti. Peki, öğrencilerin sınavlar için tepkisi ne oldu ?

Türkçe branşı için bir şey söyleyecek olursak, gerçekten diğer senelere göre bu sene daha dikkat isteyici, anladığını anlamlandırmaya yönelik sorular sorulmuş. Beklenen kazanımlardan, beklenen sorulara rağmen 3-4 soru için çok ayırt edici diyebiliriz. Özet olarak okuduğunu anlamlandırmaya ve dikkate yoğunlaşan bir sınav gördük diyebiliriz. Geçen senelere bakarak, bu sene olan sınavın Türkiye netlerinde ufak bir düşüş bekliyoruz.

Matematik branşı için değerlendirmemiz, 20 soruluk sınavda 4 sorunun öğrencileri gerçekten işlem yönünden çok uğraştıracağı, ter dökmelerine sebep olacağını söylemek hiç yanlış olmaz. Genel olarak değerlendirmemiz ise beklendiği gibi kazanımlar doğrultusunda, her sene sorulan soru tarzlarında sorular gördük.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ise geçen senelere paralel geldi diyebiliriz. Özellikle, tatilin uzaması ve okulun geç açılması sebebiyle konu ve kazanım olarak Din Kültürü dersinde kazanımların detaylarına inmişler diyebiliriz. Sınav bütünlüğüne baktığımızda ise genel olarak orta güçlükte bir sınavla öğrencilerin karşı karşıya kaldıklarını söylemek mümkün.

Yarın gerçekleşecek olan; İngilizce, İnkılap ve Atatürkçülük, Fen Bilimleri sınavının değerlendirmesini de yarın buradan siz değerli takipçilerimiz için paylaşacağız.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir