Veli ÖğretmeniYoutube Veli Öğretmeni Kanalını Takip Edin :=)

2016 Ocak Ayı Eş Durumu Ataması Olacak Mı?

Her sene, ağustos aylarında gerçekleştirilen ve şubat aylarında da gerçekleştirilecek olan eş durumu atamaları bu sene nasıl işleyecek ? Öğretmenlerimiz eş özrüne dayalı olarak tercihlerinin alınarak, atamalarının yapıldığı eş durumu atamaları yapılan açıklamalara göre bu sene de gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Müsteşarı Hamza Aydoğdu’nun sosyal medya aracılığıyla paylaştığı açıklamalara göre bu sene de öğretmenler için şubat ayı içerisinde eş durumu atamaları yapılacaktır. Bu atamlar için tercihlerde bulunacaklar arasında, 2015 Şubat ayında atanan öğretmenlerimiz de olacak. 2015 Eylül ayından atanacak öğretmenlerimiz ise bu sene bu eş durumu atamalarında bu atamalardan faydalanamayacak.

2015 Eylül ayında atanan öğretmenlerimiz, 2016 Ağustos ayında gerçekleştirilecek olan eş durumu atamalarında tercih hakkına sahip olacak. Bu sene yapılacak olan şubat eş durumu atamaları açıklanan takvime göre şöyle gerçekleşecek:

Başvuruların kabul edilmesi ve onay süreci: 5-9 Ocak

Tercihlerin yapılması ve onay süreci: 12-15 Ocak

Atamalar: 15 Ocak

Tebligat ve ilişik kesme işlemleri: 23 Ocaktan itibaren

Önceki atamalarda olduğu gibi, bu atamalarda da hizmet puanı üstünlüğü esas alınacaktır. Puan üstünlüğünün esas alınması ile birlikte, yıllanmış öğretmenlerin daha avantajlı duruma geçtiği gerçeği göze çarpacaktır.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir