Veli ÖğretmeniYoutube Veli Öğretmeni Kanalını Takip Edin :=)

2015 TEOG Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm Türkiye’de ortak olarak yapılan ve ikinci yazılı sınav yerine geçen TEOG yani Ortak Sınavlar 25-26 Kasım tarihlerinde sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildi. Gerek iptal edilen sorusu, gerek bazı sorulardaki değişik tarzlar öğrencilerin ve velilerin canını sıksa da geçmiş oldu. Her sene olduğu gibi TEOG sınavına giremeyen mazeretli öğrenciler için 12-13 Aralık tarihlerinde mazeret sınavı gerçekleştirilecek.

Hatırlandığı üzere bu sene gerçekleştirilen TEOG sınavında, Fen Bilimleri alanındaki 13.soru iptal edilerek her öğrenci tarafından bu sorunun doğru olarak kabul edildiği haberlerini yayınlamıştık. Her sene yapılan TEOG sınavı, ortalama 1-1,5 aylık süreçte sonuçlanmaktaydı. Bu sene ise 15 Ocak tarihi gibi açıklanması gündemde görünüyordu.

Bugün yapılan bir itiraz ile sınav sonuçlarının biraz gecikebileceği bilgisi elimize ulaştı. Türkçe 4.soru ile İnkılap ve Atatürkçülük sınavında sorulan bir soruda çelişkili olduğu gerekçesi ile mahkemeye soru iptali için dava açıldı. Önceki itirazların sonuçlarını örnek alırsak, 45 gün gibi bir sonuçlanma süresi düşünülürse sınav sonuçlarının biraz sarkacağını söyleyebiliriz.

İkinci yarı TEOG sınavlarının ise 27-28 Nisan tarihlerinde tüm Türkiye’de ortak bir şekilde yapılacağı açıklandı. İkinci sınav için de tüm ortaokulların hafta sonu destekleme ve yetiştirme kursları için kurslar son hızla devam edileceği ve bakanlığın odsgm.meb.gov.tr adresinden öğrenci ve öğretmenlerin kaynaklara ulaşabileceği belirtildi.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir