Veli ÖğretmeniYoutube Veli Öğretmeni Kanalını Takip Edin :=)

2016 Şubat Atamasında En Şanslı Branşlar

Şubat ayında gerçekleştirilecek olan öğretmen atamalarına çok az bir süre kaldı. Tüm öğretmen adaylarının gözü kulağı, şubat ayında yapılacak olan atamada. Milli Eğitim Bakanlığının şubat ayında 30 bin öğretmen alacağı haberi, bizzat Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından defalarca dillendirilmişti. Seçim öncesi yapılan vaatlerden biri olan şubat atamasına az bir süre bu konuya değinmek doğru olacak diye düşündük.

Şubat ayında atamaların gerçekleştirilmesi ile birlikte, aynı zamanda yeni atama sistemi ve işleyişine şahit olmuş olacağız. Şubat ayında atanan arkadaşlar, üç buçuk aylık bir stajyerlik sürecinden geçirildikten sonra okullarında göreve başlayacak. Bu sistemle birlikte artık öğretmenler daha deneyimli ve işleyiş hakkında bilgisi olmuş bir şekilde derslere girmiş olacak.

Şubat 30 bin öğretmenler atamasında şanslı branşlar şu şekildedir:

-İngilizce Öğretmenliği

-Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği

-Rehberlik Öğretmenliği

-Özel Eğitim öğretmenliği

-Sınıf Öğretmenliği

Görüldüğü üzere atamalarda şanslı branşlar bu sene de pek bir değişiklik göstermedi. En çok açığı olan branşlara göre çıkarılan bu tabloda bazı ufak tefek değişmeler olacaktır. Bu değişikliklerden biri Özel Eğitim için olabilir, mezun sayısı olarak çok az düzeyde mezunu olan Özel Eğitim yaklaşık olarak 350-450 civarında bir kontenjan ile sınırlı kalabilir.

İnglizce öğretmenliği, her zaman olduğu gibi 3000-4000 arasında mutlaka ulaşacaktır. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği ise 3500 civarında bir atama ile ilk iki de olacak gibi görünüyor. Eylül ayında umduğunu bulamayan Rehberlik öğretmenliği ise bu atamada ise 2000 ‘li sayıları rahat geçecektir. Sınıf öğretmenliği, hiç ölmeyecek bölümlerden biri olarak görülmekte, Milli Eğitim Kadrolarında en çok sınıf öğretmenliği yer aldığını düşünürsek haksız olmadığımızı söyleyebiliriz. Sınıf öğretmenliği ise 4000 ‘lere yaklaşan bir kadro ile ödüllendirilecektir.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir