Veli ÖğretmeniYoutube Veli Öğretmeni Kanalını Takip Edin :=)

TEOG İkinci Gün Değerlendirmesi (26 Kasım 2015)

Milyonlarca öğrencinin geleceğini şekillendirecek olan TEOG yani diğer adıyla Ortak Sınavlar bugün 12.00 itibariyle bitti. Saat 9.00’da başlayan Ortak Sınavlar gün boyunca kırk dakika sınav, yarım saat mola şeklinde devam ederek sonlandı. Milyonlarca öğrencinin varını yoğunu ortaya koyduğu, ter döktüğü sınavdan gün sonuna neler kaldı?

Saat 9.00 itibariyle Fen Bilimleri sınavı başladı. Genel olarak orta güçlükte diye nitelendirilen sorular ile çocuklar karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Fen Bilimleri öğretmenlerinin ortak deyimi ile orta güçlükte, kazanımları ölçen seçici sorular ile birlikte sınav başladı.

İnkılap ve Atatürkçülük ise çocukların çok zorlanacağı tarzda değil, daha çok anlam ve yorumlama gücünü ölçen sorular dediğimiz öncül içeren sorular ile bilgiler ölçüldü. Genel olarak , çocuklar tarafından sınavın kolay ve orta düzeyde diye nitelendirdiği bir sınav oldu diyebiliriz.

İngilizce sınavı ise saatle 11.20 ‘yi gösterdiğinde başladı. Öğrenciler kırk dakika sorular ile uğraştıktan sonra 12.00 itibariyle sonlandı. Öğrencilerden alınan geri dönütlerde sınavın İngilizce ile alakalı öğrenciler tarafından kolay, alakası olmayan öğrenciler tarafından yine aynı zorlukta olduğu belirtildi.

25-26 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen TEOG yani Ortak Sınavlar, bugün İngilizce sınavı ile sonlanmış oldu. Tüm arkadaşlara buradan geçmiş olsun diyerek, kötü yapanların morallerini bozmamalarını ve ileriye dönük sağlam planlarlar yaparak daha güçlü bir şekilde ikinci olacak sınavlar için kendilerini motive etmelerini öneriyoruz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir