Veli ÖğretmeniYoutube Veli Öğretmeni Kanalını Takip Edin :=)

2016 Ağustos’ta Kaç Öğretmen Atanacak?

2015 Eylül atamasından sonra gözler hemen yeni atamalara çevrilmiş durumda. Eylül ayında 37 bin öğretmen adayının ataması yapıldıktan sonra ‘’şubat olacak mı, ağustos ayında kaç bin kişi atanır?’’ gibi sorular, öğretmen adaylarının aklını kurcalıyor olabilir.

Şubat ayı ataması için 30 bin rakamının telaffuz edilmesi ve bunun iktidar partisinin söylemleri arasında yerini alması her adayı olmasa da birçok öğretmen adayını mutlu etmişe benziyor. Eğitim fakültelerinde okuyan binlerce öğrenciyi düşünürsek aklımıza gelecek ilk soru şu olacak, ağustos ayında kaç bin atama olacak ? Peki, gerçekten ağustos ayı bizim için nasıl bir avantaj ya da dezavantaj olur ?

Şubat ayında atama olacağından, ağustos ayı atamalarının biraz daha sayısal olarak düşeceğini söylemek için çok erken değil diye düşünüyoruz. Yeni sistemle birlikte, şubat ayından itibaren stajyer öğretmenlik kavramı hayatımıza girecek. Şubat’ta atanan öğretmenlerimiz bu 3,5 ay Usta öğreticisi ile birlikte sınıflarda ders işleyecek, haftanın bir günü okul idaresi ile diğer bir günü Milli eğitim kurumu ile birlikte iş ve işlemleri yerinde görüp öğrenecek.

Dolayısıyla şubat ayında atanan öğretmenler, gelecek eğitim-öğretim dönemi göreve başlayacağından bu ağustos ataması çok büyük bir alımla kapanacak gibi görünmüyor. Tahmin olarak söyleyecek olursak, 25-30 bin dolaylarında bir alımın olacağı kanaatindeyiz. Bu verdiğimiz bilgiler, kesinlik ifade etmeyeceğinden siz değerli öğretmen adaylarımızın sadece bir öngörü olarak algılaması faydalarına olacaktır.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir