Veli ÖğretmeniYoutube Veli Öğretmeni Kanalını Takip Edin :=)

TEOG-Ortak Sınavlar Genel Değerlendirmesi (25-26 Kasım 2015)

Milyonlarca öğrencinin ter döktüğü, emeklerini ortaya koyduğu bir sınav daha bitti. Yıllarca, emek vererek bugünlere getirdiğimiz çocuklarımız 25-26 Kasım gününde bu zorlu süreçten alınların akı, emeklerin karşılığını aldıklarını düşünerek geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

TEOG sınavı yani diğer adıyla Ortak Sınavlar nasıl geçti ? Son iki gündür sosyal medyada yapılan yorumlar, öğretmenler görüşlerini dikkate aldığımızda genel bir değerlendirme yapacak olursak, bu sene olan sınavların, geçen sene gerçekleştirilen sınavlara göre daha bir zorlayıcı olduğunu söylemek hiç de yanlış olmaz.

Türkçe dersi için bakacak olursak; Sorular genelde anlama ve yorumlama kabiliyetlerini ölçecek nitelikte ve dikkat isteyen sorulardan oluşuyor. Fen Bilimleri ile birlikte çocukların zor bir sınavdan geçtiği genel konuşulan konular arasında yer alıyor. Bu arada Fen Bilimleri için bir sorunun (13.soru) iptal edildiği, Milli Eğitim Bakanlığının sitesinde açıklandı.

Matematik için ise geçen seneler gibi ne zor ne de kolay olduğu görülüyor. Çocukların ölçme, analiz ve sentez güçlerini ölçecek nitelikte sorular sınava hakim gibi duruyor. İnkılap ve Atatürkçülük sorularının ise genellikle yorumlama ve anlam çıkarma tarzında, bilgiyi ölçen soruların azınlıkta olduğu bir sınav diyebiliriz.

İngilizce ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi için ise genellikle öğrenciler ve öğretmenler tarafından kolay bir nitelik taşıdığı görüşü hakim oldu diyebiliriz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir