Veli ÖğretmeniYoutube Veli Öğretmeni Kanalını Takip Edin :=)

2016 Ek Ders Ücretleri Ne Kadar Olacak?

Öğretmenlerimizin en çok merak ettiği konuların başında gelir, ek ders ücretleri. Bilindiği üzere öğretmen maaşları öyle pek de çok denilemeyecek seviyededir. Yeni atanan bir memur göreve 9 ‘uncu derecenin 1.kademesinden işe 2,375 tl maaş ile başladığını düşünürsek normal bir memur maaşı ile aynı düzeydedir. Böyle olunca da iş diğer ek gelirlere düşüyor.

Bir öğretmen aylık olarak 15 saat zorunlu olarak maaş karşılığı derslere girmektedir. Yani aylık olarak 60 saat için düz maaşını almaktadır. 15 saat’ten sonra girdiği her ders saati için ek ders almaktadır. Sınıf öğretmenlerinin bu zorunlu girme saati 18 olarak uygulanıyordu, yeni yapılacak düzenleme ile birlikte sınıf öğretmenlerinin de 15 saat olarak baz alınacağını hatırlatmak isteriz.

İş bu durumda olduğundan öğretmenlerin ek ders ücretlerini merak etmeleri gayet normal bir durumdur. 2015 Ağustos ayında yapılan zamlar ile birlikte ek ders ücretlerinde de değişimler gerçekleşecektir. Bu sene bir ek ders karşılığı ücret 9,80  tl olarak belirlenmiştir. Ocak ayından itibaren yeni yılda yapılacak zam miktarı ile birlikte bir ek ders ücreti 10,39 tl olacaktır. Bu durumda 2016 Ocak ayından itibaren bu şekilde ek ders ücretleri verilmeye başlanacak. Hafta sonu uygulanan Destekleme ve Yetiştirme Kursları için de ücretlerde 1,2 tl ye yakın bir artma olacağını söyleyebiliriz. Ek ders ücretlerinin iki katı fiyatlandırması ile birlikte bu kurslarda verilecek ek ders ücretinin 20,80 tl olarak ücretlendirileceği anlamına geliyor.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir